Sensor de pressió de baix cost, compatible i estable

Investigadors del CSIC a l'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM) han desenvolupat un sensor de pressió de molt baix cost. Molt petit, es pot integrar monolíticament en un circuit, el que redueix dràsticament el cost de producció. Es pot aplicar en camps com l'envasat d'aliments, l'aeronàutica, l'automòbil, la teledetecció, la salut ...

 

Sensor amb circuit, sense els components de comunicació (IMB-CNM/CSIC).Actualment, hi ha diversos sistemes de sensors i circuits integrats comercialment disponibles. No obstant això, les tècniques de fabricació monolítiques per integrar tots els components en una sola peça encara no són estàndard i, per tant, es necessiten processos posteriors addicionals.

Investigadors del CSIC a l'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM) han desenvolupat un sensor de pressió de molt baix cost que és compatible amb les tecnologies estàndard actuals de fabricació.

El sensor de pressió desenvolupat es basa en canvis de capacitància que indiquen fluctuacions de pressió. Es pot integrar monolíticament en un circuit electrònic basat en silici. El procés de producció és compatible amb tecnologies d'integració a gran escala com CMOS.

La integració monolítica redueix els passos de producció, augmenta la transducció del senyal del sensor i redueix la necessitat d'interconnexions addicionals en el dispositiu. Com a conseqüència, el risc associat a les interferències electromagnètiques es redueix i el dispositiu és més estable.
 
El dispositiu desenvolupat pels científics del CSIC es pot aplicar en sistemes de control de qualitat d'una àmplia gamma de camps d'aplicacions com l'envasat d'aliments, l'automòbil, la teledetecció, l'aeronàutica i, en alguns casos, en el camp de la salut ... Pot integrar-se en diferents substrats rígids o flexibles - encara que en el segon cas, la part del xip segueix sent rígida- i es pot escalar per coincidir amb diferents pressions (d'1 a 16 bars).

Contacte:

Isabel Gavilanes-Pérez
Vicepresidencia de Transferencia
de Tecnología - CSIC
Tel.: 93 594 77 00
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.