Dij12092021

Darrera actualitzacióDij, 02 Des 2021 2pm

Back Estàs aquí:Inicio Tecnologies físiques Projectes Millorar la informació turística per a les persones amb autonomia personal reduïda

Millorar la informació turística per a les persones amb autonomia personal reduïda

Iplusd Innova i l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial desenvoluparan una plataforma intel•ligent que pugui aplegar tota la informació turística adequada per a persones  amb mobilitat reduïda.

 El projecte TAP desenvoluparan una plataforma intel·ligent que pugui aplegar tota la informació turística adequada per a persones  amb mobilitat reduïda.TAP és un projecte que l'empresa Iplusd Innova realitza en col·laboració amb l'Institut d'Investigació en Intel·ligència Artificial (IIIA) del CSIC i que està finançat pel CDTI, que l'ha qualificat de "excel·lència tecnològica".

A l'hora de buscar informació per preparar un viatge turístic per Internet, hi ha dades referents a mobilitat i salut que no s'inclouen. No es tracta només d'accessos a l'hotel o al transport, sinó d'accessibilitat en el sentit més ampli (monuments, carrers, parcs naturals), així com de serveis sanitaris disponibles. El projecte TAP servir la intel·ligència artificial per aconseguir que persones que necessiten aquesta informació per planificar les seves vacances puguin disposar d'ella i construir un viatge a mida en funció de les seves necessitat particulars.

El projecte, liderat per l'investigador Pere Garcia de l'IIIA, té com a objectiu crear una plataforma web mitjançant eines i tècniques d'intel·ligència artificial que posarà a disposició dels usuaris els recursos necessaris que permetin accedir a serveis turístics com: desplaçaments, allotjament, oci, cultura, suport a la discapacitat, metges de salut, etc. Aquests serveis es prestaran sota el principi d'atenció personalitzada com a segell de qualitat.

Amb el desenvolupament d'aquest projecte es pretén resoldre les dificultats que les persones amb discapacitat física motora o amb limitacions en la seva autonomia personal i els seus acompanyants tenen per accedir en condicions d'igualtat a serveis i recursos turístics.

El projecte TAP va ser presentat al fòrum Turístic que va tenir lloc el passat 21 de maig a Barcelona i que va ser organitzat pel centre tecnològic Barcelona Digital.