Dim03282023

Darrera actualitzacióDij, 23 Mar 2023 1pm

Back Estàs aquí:Inicio Tecnologies físiques Projectes Intel·ligència Artificial per vendes més eficaces

Intel·ligència Artificial per vendes més eficaces

L'Institut d'Investigació en Intel·ligència Artificial del CSIC col·labora amb l'empresa de tecnologia Enzyme Advising Group en el desenvolupament d'una solució, iKey Retail Performance, per ajudar a la millora dels processos de venda de les empreses.

 

 

L'eina informàtica ajuda a millorar els processos de venda de les empreses.L'eina informàtica s'està desenvolupant a partir de components creats per l'Institut d'Investigació en Intel·ligència Artificial del CSIC, els quals poden adaptar a diferents models i tipus d'organització.

En aquest cas concret, diu Lissette Lemus de l'Institut d'Investigació en Intel·ligència Artificial, es tracta d'una solució destinada a l'ús intern de grans organitzacions comercials que tenen xarxes de distribució minoristes amb cadenes de botigues directes al consumidor i que persegueixen un millor control sobre la consecució i el desenvolupament estratègic de les seves xarxes comercials.

El programari, ofert per Enzyme Advising Group, integra metodologies de negoci segons les quals es busca monitoritzar el treball d'aquestes xarxes en tots els nivells jeràrquics, des dels assessors comercials a les botigues fins als diferents nivells de gerència. Per això, en l'eina es defineixen una sèrie d'indicadors de rendiment del negoci (volum de vendes, qualitat, gestió de recursos) i es van introduint els plans d'acció a executar.

A partir d'aquesta informació, l'eina utilitza els algoritmes del CSIC per verificar automàticament el compliment dels plans d'acció per part de l'equip, i identificar quins d’ells tenen efecte en els indicadors segons els objectius de millora plantejats.

L'evolució dels indicadors de negoci és registrada i processada, per la qual cosa l'eina aprèn de l'eficàcia d'un pla d'acció així com de l'equip que l'executa. A llarg termini, es construeix un repositori de Millors Pràctiques a partir de les quals l'eina elabora les seves recomanacions per a la xarxa comercial.

El projecte, que ha rebut una subvenció d'ACC10 i està finançada parcialment per la pròpia empresa Enzyme Advising Group, és un exemple de la implementació de components i tecnologies basades en la Intel·ligència Artificial. El Institut d'Investigació en Intel·ligència Artificial disposa de components d’aquest tipus que poden adaptar-se a les necessitats específiques de diferents sectors i empreses.