Un mètode de producció de grafè d’alt rendiment

Investigadors del CSIC i del ICN2 han desenvolupat un innovador reactor electroquímic i un procediment per obtenir grafé. Han assajat un prototip del reactor amb excel·lents resultats. A més del bon funcionament, en destaquen la possibilitat de poder modular la oxidació del grafé de forma molt precisa. Ara busquen fabricants interessats en el prototip per continuar amb el desenvolupament a través d’una llicencia de patent.

Una lamina de grafè d'alta qualitat obtinguda amb aquest nou mètode.

La tecnologia està basada en l’exfoliació electroquímica de grafit (inclús pols) i permet la fabricació de grafè amb un rendiment alt. Amb el disseny novedós del reactor electroquímic i un procediment senzill, s’ha aconseguit una afinació precisa del grau d’oxidació de la fulla de grafè.

Aquest mètode permet la fabricació de grafè adequat per a moltes de les aplicacions actuals, en les quals el control del nivell d’oxidació és una peça important.

Així, es pot obtenir des d’un producte d’alta qualitat, sense cap defecte ni contingut en oxigen, fins a un producte d’alta oxidació com l’òxid de grafè reduït, o fins i tot el òxid de grafit.

S’aconsegueix un producte d’alta qualitat de forma eficient, en comparació amb altres mètodes de fabricació electroquímics. Es modular i fàcilment escalable. Té un consum baix d’energia, i requereix menys temps, i menys matèria primera que altres mètodes. En especial, no es necessiten elèctrodes de carboni. Els residus poden utilitzar-se novament en el reactor sense necessitat de tractament.

Contacto:

Isabel Gavilanes-Pérez, PhD.
Deputy Vice-Presidency for
Knowledge Transfer -CSIC
Tel.: +34 – 93 594 77 00
E-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.