Dil09252023

Darrera actualitzacióDij, 03 Ago 2023 1pm

Back Estàs aquí:Inicio Nous materials Projectes Programa COFUND DOC-FAM, formació en materials funcionals avançats

Programa COFUND DOC-FAM, formació en materials funcionals avançats

Fins el 30 de novembre està oberta la primera convocatòria del programa predoctoral DOC-FAM (DOCtoral training programme in Functional Advanced Materials), finançat pel Programa COFUND de la UE i coordinat per l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC).

El projecte DOC-FAM, destinat a la formació doctoral en materials funcionals avançats, és el primer programa COFUND de les Accions Marie Skłodowska-Curie (H2020-MSCA-DP-2016) concedit al Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) en tota la seva història.

Aquest programa està coordinat per l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC), Centre d’Excel·lència Severo Ochoa, en col·laboració amb vàries Institucions del seu entorn: el Sincrotró ALBA, l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2), l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) i l’Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM-CSIC).
 
DOC-FAM, amb una durada de 5 anys i un pressupost de gairebé 3,5 milions d'euros, posarà en marxa dues convocatòries que permetran la mobilitat de 22 estudiants de doctorat en el camp de materials funcionals avançats.
 
La primera convocatòria, que es va obrir el passat 1 d’octubre i es tancarà el 30 de novembre de 2017, ofereix 11 posicions disponibles: 5 a l’ICMAB-CSIC, 3 a l’ALBA, 2 a l’IREC i 1 a l’IMB-CNM-CSIC. Els seleccionats gaudiran d’un programa de formació interdisciplinari, intersectorial i internacional als investigadors contractats, que combinarà una gran varietat d’activitats, incloent cursos de formació complementaris, escoles i estades a altres centres de recerca o universitats.
 
Als investigadors seleccionats, se’ls ofereix un contracte de 3 anys en un entorn de recerca multidisciplinari, multicultural i estimulant, amb accés a equipament i instal·lacions d’última generació per al seu desenvolupament personal i professional. Tindran un salari de 33.600 €/any (incloent una prestació de subsistència més una altra de mobilitat); finançament per a la recerca, formació i networking (6.000 €/any) i la matrícula de doctorat (600 €/any).

Tota la informació relativa al programa, el procés de sol·licitud i avaluació, els criteris d’elegibilitat i els projectes de recerca disponibles en aquesta primera convocatòria es poden trobar a la pàgina web del programa: https://projects.icmab.es/docfam/