Dic07062022

Darrera actualitzacióDiv, 01 Jul 2022 11pm

Back Estàs aquí:Inicio Medi Ambient Ofertes tecnològiques Material bionanohíbrid per a l'eliminació ràpida de contaminants orgànics

Material bionanohíbrid per a l'eliminació ràpida de contaminants orgànics

Un equip de científics de l'Instituto de Catálisis y Petroleoquímica (ICP-CSIC) ha sintetitzat un material bionanohíbrid, format per un enzim i una estructura de nano-fils de carbonat de ferro, que permet l'eliminació completa de molècules orgàniques en temps molt curts.

Imatge de TEM (Transmission Electron Microscopy) dels nanofils de FeCO 3 al material bionanohíbrid.

El catalitzador, encara en fase de proves, es pot emprar en processos de bioremediació de productes contaminants a les indústries petroquímiques, químiques i farmacèutiques. Es pot aplicar també per a l'eliminació del Bisfenol-A (BPA) de les ampolles de plàstic, per exemple, així com per a altres reaccions químiques.

La solució s'obté mitjançant nano-fils de carbonat de ferro que es sintetitzen orgànicament en un medi aquós i a temperatura ambient. És la primera vegada que s'aconsegueix una tecnologia verda per a un nano catalitzador altament actiu, estable i reutilitzable.

Les propietats magnètiques del catalitzador permeten recuperar-lo del medi contaminat, després del seu ús, sense la necessitat de sistemes complexos, ja que n'hi hauria prou la col·locació d'un simple imant.

S'han aconseguit degradacions en menys de dos minuts dels contaminants p-nitrofenol i p-aminofenol

Les proves es van realitzar amb dos contaminants orgànics comuns, p-nitrofenol i p-aminofenol, aconseguint degradacions efectives en menys de dos minuts. El catalitzador és molt estable davant l'oxidació i resisteix durant mesos d'emmagatzematge a l'aire.

El desenvolupament, liderat per José Miguel Palomo Carmona, de l'Instituto de Catálisis y Petroquímica (ICP-CSIC), ofereix una alternativa viable i sostenible per a l'eliminació de contaminants orgànics que destaca per la rapidesa amb la qual degrada els compostos. Es busquen empreses interessades en el seu ús sota llicència.

Contacte:

Sara Junco Corujedo
Instituto de Catálisis y Petroleoquímica
Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC)
Tel.: 915854633
Correo-e: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.