Dij10062022

Darrera actualitzacióDim, 27 Set 2022 11am

Back Estàs aquí:Inicio Medi Ambient Laboratorios

La Unitat de Tecnologia Marina del CSIC incorpora un nou robot AUV

Es tracta de NEMO, un vehicle submarí autònom (AUV) que pot navegar fins a 500 metres de profunditat portant instrumental variat per a l'exploració marina. La seva arquitectura oberta permetrà realitzar tasques en diferents àmbits de les ciències marines: recursos marins, riscos geològics, arqueologia submarina, conservació d'hàbitats marins o monitorització de reserves naturals.

Llegeix més...

Desenvolupen un mètode que detecta els nanoplástics i la seva composició en aigua a partir d’una sola mostra

Científics de l'IDAEA -CSIC han desenvolupat el primer mètode que permet fer un doble cribratge per detectar, en una única mostra, la presència de sis polímers i 29 additius, i l'han validat en un projecte al Delta de l'Ebre, tant en aigua dolça com salada. Ara treballen per aplicar-lo a altres mostres ambientals i humanes.

Llegeix més...

Urban River Lab, un laboratorio para mejorar la gestión de los ríos urbanos

There is no translation available.

Mejorar la calidad y el estado ecológico del agua ya tratada que sale de las estaciones depuradoras y contribuir a una gestión más eficiente de los recursos hídricos son los principales objetivos del Urban River Lab (URL), una plataforma experimental al aire libre ubicada en la estación de aguas residuales (EDAR) de Montornès del Vallès (Barcelona).

Llegeix més...

Es confirma que les plantes aquàtiques ajuden a millorar la qualitat de l’aigua dels rius

Les tècniques de bioenginyeria i l’ús de plantes ajuden a depurar les aigües de forma notable. Ho demostra la recerca desenvolupada al Urban River Lab (URL),que treballa per millorar la gestió de rius molt modificats, els cabdals dels quals provenen quasi totalment d’estacions depuradores. Els resultats s’han presentat en una jornada per a professionals del sector.

Llegeix més...

Recerca sobre contaminants emergents: substàncies quotidianes amb efectes tòxics

Científics del IDAEA-CSIC treballen per conèixer l'impacte ambiental dels contaminants emergents. Com els insecticides piretroides, d'ús molt comú, que són tòxics i acumulables. O els nous retardants de flama, amb efectes tòxics semblances als antics retardants ja prohibits.

Llegeix més...