Div03292024

Darrera actualitzacióDij, 29 febrer 2024 11am

Back Estàs aquí:Inicio Biologia i biomedicina Ofertes tecnològiques Nova formulació per a l'alliberament controlat de fàrmacs a l'ull

Nova formulació per a l'alliberament controlat de fàrmacs a l'ull

El CSIC i la Universitat de Saragossa han desenvolupat una nova formulació per aconseguir un alliberament controlat i sostingut de diferents fàrmacs dins el globus ocular. Es busquen socis industrials de la indústria oftàlmica o farmacèutica per col·laborar a través d'un acord de llicència de patent.

Aquest mètode, simple i de costos reduïts, és ideal per a una administració intravítria que no interfereix amb la visió (Bruno Henrique, Pixabay)Les injeccions intravítreas per administrar fàrmacs a l'ull ocular són invasives i els riscos associats (despreniments de retina, infeccions oportunistes, cataractes) augmenten quan es requereixen aplicacions repetides. La curta vida mitjana dels fàrmacs administrats a través d'aquesta ruta fa que siguin necessàries les injeccions freqüents per tal de mantenir la concentració efectiva del fàrmac necessari per al tractament de malalties oculars cròniques.

Tenint en compte la curta vida mitjana dels medicaments, s'estan desenvolupant sistemes alternatius d'administració i alliberament sostingut de medicaments, per reduir la freqüència de les injeccions i superar els seus inconvenients. I és que encara hi ha la necessitat d'administrar fàrmacs, de forma controlada, al segment posterior de l'ull per al tractament de malalties retinianes i coroïdals.

Científics del CSIC i de la Universidad de Zaragoza han preparat una formulació en pols, que s'injecta com una dispersió col·loïdal transparent. Aquest mètode, simple i de costos reduïts, és ideal per a una administració intravítria que no interfereix amb la visió. El principal avantatge és que es redueix de forma significativa el nombre d'injeccions requerit.

El transportador és biocompatible i s'elimina al mateix temps que allibera el fàrmac. Amb aquesta formulació s'aconsegueix administrar a l'ull diversos fàrmacs simultàniament i de manera controlada. Els efectes secundaris queden reduïts, així com l'absorció sistèmica que es dóna amb altres tractaments.

Contacte:

Dania Todorova Ph.D.
Instituto de Síntesis y Catálisis Homogénea 
CSIC - Universidad de Zaragoza
Tel.: +34 876 55 40 97
E-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.