Dij03302023

Darrera actualitzacióDim, 28 Mar 2023 5pm

Back Estàs aquí:Inicio Biologia i biomedicina Ofertes tecnològiques Test ràpid per esbrinar la tolerància als triglicerids

Test ràpid per esbrinar la tolerància als triglicerids

El Instituto de la Grasa del CSIC i la Universitat de Sevilla han desenvolupat un procediment ràpid i senzill per analitzar la tolerància oral als greixos (triglicèrids) de la dieta, en humans, en només 4 hores. És un procediment més còmode i ràpid que els actuals.

La intolerància als greixos es tradueix en altes concentracions de triglicèrids en sang després dels àpats, i està considerat un factor de risc cardiovascular.La intolerància als greixos es tradueix en altes concentracions de triglicèrids en sang després dels àpats, i està considerat un factor de risc cardiovascular. Per avaluar aquest risc, les anàlisis actuals comporten un temps més o menys llarg, que pot ser d'unes 12 hores. A més, un inconvenient es que no sempre és fàcil determinar en quin moment s'arriba al nivell màxim de concentració de triglicèrids en sang.

L'Instituto de la Grasa del CSIC i la Universitat de Sevilla han desenvolupat un procediment que permet avaluar la tolerància oral als triglicèrids de forma més ràpida. Es basa en l'ús d'una composició emulsionada de greix saturat en aigua, que s'administra oralment en funció del volum corporal del pacient, i que és de fàcil deglució i digestió, fins i tot per a persones amb dificultats per empassar aliments. L'emulsió té un comportament monomodal (les gotes de la fase dispersa presenten una mida homogeni) i estable en el temps.

L'ús d'aquesta composició permet reduir el temps necessari per assolir el pic de triglicèrids en sang, que queda en dues hores, i un aclariment dels mateixos a les quatre hores. Així, es redueix a la meitat el temps necessari en els mètodes actuals.

El mètode és útil per identificar anomalies en el metabolisme agut de les lipoproteïnes riques en triglicèrids després de la ingestió de greix, el que pot associar-se amb la patologia cardiovascular. L'equip busca ara empreses interessades en l'aplicació de la tecnologia sota llicència de patent.

Contacte:

Chelo Quilchano Gonzalo
Instituto de la Grasa
Consejo Superior de Investigaciones
Científicas (CSIC)
Tel.: 954 61 15 50
Correo-e: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.