Hidrogel biocompatible per a la regeneració del teixit cartilaginós i ossi

Un equip del CSIC ha desenvolupat un hidrogel biocompatible per regenerar el teixit cartilaginós i ossi que destaca per la seva nul·la toxicitat i alta porositat. El mecanisme es basa en un mètode d'entrecreuament mitjançant diisocianats.

Hidrogel no hidratatEls diisocianats són compostos químics amb dos grups d'isocianats, que s'empren en la síntesi del poliuretà per dotar-lo d'elasticitat. L’hidrogel desenvolupat es fonamenta en l'entrecreuament dels diisocianats, que proporcionen una major estabilitat al conjunt que la resta de sistemes existents. Els actuals no apliquen agents entrecreuants de resposta ràpida.

D'altra banda, l'alt nivell de porositat del hidrogel biocompatible permet una major retenció de l'aigua i destaca pel seu grau d'inflament estable.

Aquest sistema és especialment útil en la reconstrucció del teixit cartilaginós en el cas de defectes osteocondrals, que afecten l'os i el cartílag de les articulacions, que són tractats mitjançant el procediment de microfractura. Aquest tipus de lesions són habituals en esportistes d'elit, en genoll i colze.

L'hidrogel biocompatible és té una nul·a toxicitat, alta porositat i una major durabilitat

L’hidrogel biocompatible presenta nombrosos avantatges enfront dels biodegradables existents els quals, tot i que creen un microambient aquós similar al del cartílag, tenen com a desavantatge la seva alta toxicitat i una menor durabilitat.

Microscòpia SEM de l'hidrogel inflat, membrana preparada amb agitació mitjançant UltraTurraxEl nou mètode d'obtenció de l’hidrogel no genera residus tòxics i conté una alta composició d'àcid hialurònic, que gràcies a estar entrecreuat amb diisocianats queda retingut. Per això, aquest hidrogel és més estable en el temps que els altres comercials.

Contacte:

Álvaro González Gómez
Instituto de Ciencia y Tecnología de Polímeros
Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC)
Tel: 915622900
Correu: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.