Dij08182022

Darrera actualitzacióDil, 01 Ago 2022 12pm

Back Estàs aquí:Inicio Biologia i biomedicina Ofertes tecnològiques Membrana sintètica amb lanolina que mimetitza la pell humana

Membrana sintètica amb lanolina que mimetitza la pell humana

Científics de l'IQAC-CSIC han desenvolupat una membrana sintètica amb lanolina com a model d'absorció percutània. El sistema mimetitza el comportament de la pell en mamífers i es pot utilitzar en assajos per determinar la permeabilitat de compostos farmacològics o cosmètics a través de la pell humana, millorant les propietats dels models actuals de membrana artificial.

Esquema del model de membrana amb lanolina.L'avaluació de l'absorció percutània és un aspecte fonamental en el estudi de l'administració transdèrmica de compostos d'aplicació tòpica.

Hi ha diversos models per fer assajos sense haver de recórrer a l'avaluació en humans, que s'evita per raons ètiques i econòmiques, incloent models de mostres de pell humana i animal, i models de pell artificial.

No obstant això, els assajos amb mostres de pell són cars, sensibles a l'emmagatzematge i mostren una elevada variabilitat. Una alternativa són els models de membrana artificial polimérica, però no són vàlids per a tots els assajos perquè no sempre imiten bé les propietats de la pell humana.

Així, es necessiten mètodes alternatius per obtenir dades fiables i reproduïbles, que proporcionin una bona predicció de com respondrà la pell humana a un compost d'aplicació tòpica.

Científics de l'Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC-CSIC) han desenvolupat una tecnologia que es basa en l'addició de lanolina a membranes comercials sintètiques. L'estructura de la lanolina, extreta de fibres de llana, mimetitza la matriu lipídica de l'estrat corni, ja que té una composició química i unes propietats molt similars. Després de varis assajos, els científics han confirmat que combinant lanolina i membranes sintètiques, s’aconsegueix mimetitzar les propietats de la funció barrera de la pell humana.

Aquest model pot ser utilitzat en l'avaluació de l'absorció de la pell, l'assaig de productes cosmètics i per a l'anàlisi toxicològic de la administració tòpica i transdèrmica de compostos.

És una alternativa fiable i barata a l'ús de mostres de pell humana o animal en els assajos "in vitro", i millora les propietats de les membranes comercials actuals. D'interès per a empreses de la indústria cosmètica, farmacèutica o fabricants de tecnologies de laboratori.

Contacte:

Isabel Masip
Vicepresidència Adjunta de
Transferència del Coneixement -CSIC
Tel: + 34 – 93 442 65 76
E-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.