Dij08182022

Darrera actualitzacióDil, 01 Ago 2022 12pm

Back Estàs aquí:Inicio Biologia i biomedicina Ofertes tecnològiques Test immunoquímic per la detecció ràpida de Staphylococcus aureus

Test immunoquímic per la detecció ràpida de Staphylococcus aureus

El CSIC i el CIBER-BBN han desenvolupat un mètode immunoquímic per detectar infeccions causades per Staphylococcus aureus. El immunoassaig és ràpid i eficaç, amb un baix límit de detecció i es pot adaptar fàcilment a sistemes d'anàlisi del tipus 'point of care'.

Micrografía SEM de colonias de S. aureus; note los grupos como uvas, comunes a las spp. de Staphylococcus. Foto: Janice Carr CDC/ Matthew J. Arduino, DRPH. WikimediaStaphylococcus aureus és una causa important d'infeccions hospitalàries i comunitàries, responsable de diverses malalties com infeccions lleus de la pell, infeccions en ferides o en torrent sanguini (síndrome del xoc tòxic, etc).

Les recomanacions per als assajos actuals de diagnòstic es basen en la prova de la coagulasa amb cèl•lules enriquides, que requereix diverses hores d'anàlisi (4-24h). La detecció ràpida és especialment important quan es necessita prendre mesures preventives o terapèutiques (cures intensives, intervencions quirúrgiques...).

Científics del CSIC i del CIBER-BBN han desenvolupat un mètode immunoquímic per a la identificació específica d'infeccions causades per Staphylococcus aureus, basat en l'ús d'anticossos policlonals que detecten selectivament la paret cel·lular de S. aureus.

Aquest mètode podria ser utilitzat en diferents configuracions inmunoquímiques d'anàlisi, incloent microplaques ELISA, assajos de tira, immunosensors i altres formats compatibles amb la implementació en sistemes de tipus Point of Care (PoC) amb una major sensibilitat i especificitat que els mètodes actuals, permetent seleccionar els antibiòtics més apropiats de forma més primerenca en el curs de la infecció. La validació clínica s'està duent a terme amb mostres de pacients infectats.

Contacte:

Isabel Masip
Instituto de Química Avanzada de
Cataluña (IQAC)
Vicepresidencia Adjunta
de Transferencia del Conocimiento- CSIC
Tel.: + 34 – 93 400 61 00
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.