Dil01302023

Darrera actualitzacióDij, 29 Des 2022 2pm

Back Estàs aquí:Inicio Biologia i biomedicina Ofertes tecnològiques Bioreactor per cultius cel·lulars que reprodueix condicions in-vivo

Bioreactor per cultius cel·lulars que reprodueix condicions in-vivo

S'ha desenvolupat i patentat un nou bioreactor per al cultiu de cèl·lules que permet reproduir condicions similars a les existents in vivo. Permet diversos cultius alhora i suposa un important estalvi de cost en material, ja que només cal reemplaçar cada vegada una part del bioreactor.

 

Prototip del bioreactor a l'esquerra. Els cultius cel·lulars es situen a les membranes interiors (fletxa vermella), a les quals arriben els conductes de entrada i sortida de fluids de perfusió. A la dreta, imatge d'un cultiu cel·lular estàtic. Investigadors de l'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM) del CSIC, juntament amb l'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i  Sunyer (IDIBAPS), el Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa (CIBER) i l'Hospital Clínic de Barcelona, han desenvolupat un bioreactor de fàcil manipulació i altament efectiu per cultius dinàmics de cèl·lules.

El bioreactor desenvolupat permet el cultiu eficient de cèl·lules de forma dinàmica gràcies a la seva configuració de conductes d'entrada i sortida de fluids de perfusió. Això permet aplicar sobre els cultius, de forma controlada, fluids seleccionats, cosa que es busca en cultius dinàmics en els quals se sotmet les cèl·lules a estímuls concrets. El sistema permet reproduir condicions similars a les existents in vivo. Per això és apte per a l'estudi de les bases fisiopatològiques de malalties, i per al desenvolupament i validació de teràpies.

De fàcil ús, el prototip permet un màxim aprofitament de les cèl·lules, ja que aquestes poden sembrar fora del bioreactor en condicions estàtiques i seguint protocols estàndard, per després incorporar-les al nou reactor i sotmetre-les a un cultiu dinàmic.

Permet una anàlisi post-experimental individualitzat de cada tipus cel·lular cultivat al bio-reactor. El dispositiu pot utilitzar per a dos, tres o més tipus de cultius cel·lulars. A més, només una part del bioreactor és d'un sol ús, el que suposa menys despesa que els bioreactors actuals, que s'han de llençar i substituir cada vegada després del seu ús. 

És modular, desmuntable i dóna fàcil accés a les cambres de cultiu, el que facilita la manipulació, així com l'anàlisi individualitzada de diferents tipus cel·lulars.

Contacte:

Isabel Gavilanes Pérez
Gestor en Transferencia Tecnológica
Vicepresidencia Adjunta
de Transferencia del Conocimiento- CSIC
Tel.: 93 594 77 00
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.