Guardó per al bioreactor que simula el fetge

El projecte "Liver on a chip", en el qual participa el grup d'Aplicacions Biomèdiques de l'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM) del CSIC, ha guanyat el segon premi del concurs d'innovació de l'Institut de Recerca Vall d'Hebron, en la modalitat d'Innovació Biomèdica.

 L'equip del El "Liver on a chip" és una càmera microfluídica que simula la microcirculació hepàtica i que ha estat dissenyada i fabricada pels mateixos científics. Aquest microsistema, el desenvolupàment del qual ha estat liderat pel científic Jordi Gracia-Sancho, del IDIBAPS, és útil per a l'estudi i el diagnòstic in vitro de la funció cel·lular, per a estudis farmacològics, de toxicitat i de medicina personalitzada. Permet estudiar "in vitro" les cèl·lules d'un òrgan (en aquest cas, del fetge), gairebé com si fos "in vivo".

En el seu desenvolupament han participat els científics del grup d'Aplicacions Biomèdiques de l'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM) del CSIC, dirigit per Rosa Villa, i el grup que desenvolupa estratègies protectores contra la isquèmia hepàtica, del IDIBAPS, dirigit per Carmen Peralta.

El sistema pot ser aplicable a tots els camps de recerca biomèdica en el quals el sistema vascular té rellevància (fetge, ronyó, cardiovascular...). La tecnologia està actualment llicenciada a l'empresa D+T A.I.E, que la pot oferir com a servei. 

L'acte de lliurament del premi es va celebrar el passat 10 de juliol, i s’hi van presentar els vint millors projectes, dels 67 participants a la competició.

Més informació:

D+T AIE
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Isabel Gavilanes-Pérez
Vicepresidencia Adjunta deTransferencia
del Conocimiento CSIC
Tel.: 93 5947700
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

FaLang translation system by Faboba