Dij08182022

Darrera actualitzacióDil, 01 Ago 2022 12pm

Back Estàs aquí:Inicio Agroalimentació Projectes

Robòtica per ajudar en les tasques del camp

El Centre d'Automàtica i Robòtica, centre mixt del CSIC i la Universidad Politécnica de Madrid, ha desenvolupat un prototip de robot per ajudar a la verema del raïm. És un dels resultats del projecte H2020 FlexiGroBots, que compta amb la participació de vuit països europeus, i ha estat presentat al fòrum Transfiere.

Llegeix més...

La clau perquè l'arròs s'adapti al canvi climàtic pot estar en el seu ADN

Més d'un centenar d'experts internacionals i empreses es van reunir al 18è Simposi Internacional de Genòmica Funcional d'Arròs, centrat en l'impacte del canvi climàtic al cultiu d'aquest cereal. Els reptes del canvi climàtic, les possibilitats de les noves eines CRISPR d'edició gènica i el marc legislatiu europeu van centrar el debat.

Llegeix més...

Tractaments de CO2 senzills i no contaminants milloren la conservació del raïm de taula

Un equip de l'Institut de Ciència i Tecnologia d'Aliments i Nutrició (ICTAN-CSIC) de Madrid i de la Universitat d'Almeria està estudiant solucions viables i no contaminants per conservar millor el raïm de taula i que puguin ser aplicats de forma senzilla en els processos de postcollita.

Llegeix més...

Un projecte utilitzarà el làser per eliminar herbes dels cultius sense necessitat de pesticides

La iniciativa Welaser desenvoluparà un robot autònom amb visió intel·ligent per discriminar les males herbes i aplicar una font làser per matar-i impedir la seva propagació.

Llegeix més...

Nous recobriments naturals a partir de tomàquet milloren la conservació de la carn de porc

Un equip d'investigadors del CSIC ha aconseguit recobriments de gelatina que retardarien el procés d'oxidació del producte durant l'emmagatzematge. L'estabilitat dels compostos obre vies d'investigació sobre el seu possible efecte antioxidant després de la digestió.

Llegeix més...