Dil06052023

Darrera actualitzacióDij, 01 Jun 2023 12pm

Back Estàs aquí:Inicio Agroalimentació Projectes

Identifiquen compostos per al control de la xinxa americana, que causa grans pèrdues en la producció del pinyó

Ha finalitzat GoPinea, projecte per recuperar la producció del pinyó ibèric. Entre els seus resultats, un equip de l'Institut de Química Avançada de Catalunya del CSIC ha identificat quatre compostos que podrien servir per al control de la xinxa americana, insecte invasor que està causant pèrdues importants a les collites de pinyó.

Llegeix més...

Un projecte rastrejarà les preferències de pol·linitzadors per seleccionar plantes més resistents

DARkWIN rastrejarà les preferències de borinots (que seran seguits per radiofreqüència) perquè serveixin de guia en la selecció natural i millora de plantes. Ho faran en un cultiu experimental, exposat a la calor i a la sequera, i amb tecnologia Internet de les coses vives (Living IoT).

Llegeix més...

La clau perquè l'arròs s'adapti al canvi climàtic pot estar en el seu ADN

Més d'un centenar d'experts internacionals i empreses es van reunir al 18è Simposi Internacional de Genòmica Funcional d'Arròs, centrat en l'impacte del canvi climàtic al cultiu d'aquest cereal. Els reptes del canvi climàtic, les possibilitats de les noves eines CRISPR d'edició gènica i el marc legislatiu europeu van centrar el debat.

Llegeix més...

Robòtica per ajudar en les tasques del camp

El Centre d'Automàtica i Robòtica, centre mixt del CSIC i la Universidad Politécnica de Madrid, ha desenvolupat un prototip de robot per ajudar a la verema del raïm. És un dels resultats del projecte H2020 FlexiGroBots, que compta amb la participació de vuit països europeus, i ha estat presentat al fòrum Transfiere.

Llegeix més...

Un projecte utilitzarà el làser per eliminar herbes dels cultius sense necessitat de pesticides

La iniciativa Welaser desenvoluparà un robot autònom amb visió intel·ligent per discriminar les males herbes i aplicar una font làser per matar-i impedir la seva propagació.

Llegeix més...